Film & Café: ‘Eyes Wide Open’

vrijdag 25 februari 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Eyes Wide Open (Israël 2009)
Aaron, een orthodox-joodse vader en echtgenoot uit Jeruzalem, doet er aanvankelijk alles aan om zijn gevoelens voor zijn mooie, jonge werknemer Ezri te onderdrukken. Hij gelooft dat God lust als beproeving van de ziel heeft gecreëerd en dat het overwinnen van zijn passie hem juist dichter bij God brengt. Toch verliest Aaron zich hopeloos in de jongen en beseft hij hoe zielloos zijn leven hiervoor was. De gemeenschap, waarvan hij een gerespecteerd lid is, tolereert dit soort afwijkingen van de norm absoluut niet en oefent in toenemende mate druk op hem uit – uiteindelijk wordt hij zelfs bedreigd. Hij geeft zijn geluk noch zijn religie zomaar op, maar moet uiteindelijk kiezen: zich conformeren aan de heersende moraal of trouw zijn aan wie hij is. Dit ingetogen speelfilmdebuut is een authentiek en genuanceerd portret van een gesloten religieuze groep, met het taboe op homoseksualiteit als gedurfd maar onderliggend thema.

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Tags: